مقایسه عایق حرارتی xps با پلی اورتان pu

مقایسه عایق حرارتی xps (پلی استایرن اکسترود شده) با پلی اورتان pu

 

مقایسه فوم فشرده xps با پلی اورتان pu در یک نگاه: 

  • مقاومت فشاری بسیار بالای عایق XPS سینرژی

  • جذب آب (و بخارآب) نزدیک به صفر به دلیل ساختار سلولی بسته

  • عملکرد حرارتی و خواص عایقی بیشتر و بهتر در دماهای پایین

  • دوام و ماندگاری مقاومت حرارتی (R-Value ) در بازه طولانی زمانی

 

مقایسه ساختاری عایق حرارتی xps و پلی اورتان

 

 

تفاوت های مهم میان دو محصول:

 

 

1- تاثیر رطوبت:

در هنگام تجهیز و عایق کاری سردخانه ای، اغلب هزینه اولیه ملاک تصمیم گیری است و به هزینه های جاری سیستم توجه نمی شود.اما اگر این تجهیزات و خصوصا عایق کاری سردخانه کارآیی نداشته باشد،ممکن است هزینه جاری هر ماه حتی با هزینه اولیه برابری کند.بنابراین بحث عایق کاری صحیح سردخانه اهمیت ویژه ای پیدا می کند.

براساس تحقیق انجام شده توسط انجمن مهندسان ارتش امریکا، آزمایشگاه تحقیقاتی و مهندسی فضاهای سرد (Cold Region Research and Engineering Laboratory(CRREL)) عایق پلی اورتان طی یک دوره 3 ساله به مقدار نزدیک به 45% آب جذب کرده است، اما XPS با شیب بسیار کم حتی در یک دوره 10 ساله به سختی 10% آب جذب کرده است.

 

 جذب بخار آب در عایق حرارتی xps و پلی اورتان

 

 

اثر چرخه ذوب-انجامد بر روی پلی اورتان

اثر جذب آب روی مقاومت حرارتی

 مهمترین عاملی که روی عملکرد عایق تاثیرگذار است رطوبت است.هنگامیکه دمای محیط از نقطه شبنم پایین تر بیاید، بخار آب موجود در هوا تبدیل به آب می شود و در ساختار عایق نفوذ می کند. بدلیل اینکه مقاومت حرارتی آب بسیار پایین تر از عایق است، این نفوذ آب عملکرد عایق را به شدت کاهش می دهد. این تاثیر در سیستم های سردخانه ای اهمیت بیشتری پیدا می کند.زیرا اختلاف دمای داخل و خارج سرخانه زیاد است و این اختلاف باعث می شود رطوبت به محض ورود به فضای سردخانه وارد فاز مایع شده و عملکرد عایق کاری را تحت تاثیر قرار دهد.

مشاهده یخزدگی درون سردخانه بدین معنی است که عایق کاری سردخانه در حال تخریب است و بخار آب راهی برای نفوذ به داخل پیدا کرده است. توسط شرکت U.S. Cooler، یکی از شرکت های مطرح آمریکایی در زمینه ساخت فضاهای سردخانه ای، نمونه هایی از پلی اورتان به عنوان عایق سردخانه ها، که مملو از یخ درون ساختار خود بودند مورد تست قرار گرفتند، و مشخص شد که این نمونه ها دارای مقدار وزنی آب حدود 6 برابر وزن پلی اورتان تنها هستند.بطوریکه کارشناسان عایق به این عایق ها لقب “پنیر سوییسی” داده اند! همچنین مقدار مقاومت حرارتی آنها تقریبا به نصف کاهش یافته است.

وجود آب و یخ در ساختار عایق ایجاد پل های حرارتی در سطح عایق می کند و عملکرد آن را کاهش می دهد. تمامی این عوامل در نهایت به صرفه جویی 34 درصدی هزینه های انرژی در سال در صورت استفاده از پنل های XPS نسبت به سایر عایق ها می انجامد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2- عملکرد حرارتی:

در شکل زیر نمودار تغییرات مقاومت حرارتی با دما مشاهده می شود.واضح است که در دماهای پایین و معمول سردخانه ای (دمای پایین تر از 10F معادل-12C)، عایق XPS مقاومت حرارتی به مراتب بیشتر و در نتیجه عملکرد بسیار بهتری نسبت به پلی اورتان نشان می دهد.

مقاومت حرارتی عایق حرارتی xps و pu بر حسب دما

 

 3- دوام و ماندگاری:

همانطور که از نمودار زیر نیز مشخص است، در شرایط واقعی سردخانه ای، عایق XPS در دوره 8 ساله حدود 25% کاهش مقاومت حرارتی دارد، در صورتیکه عایق پلی اورتان کاهش مقاومت حرارتی را در حدود 75% دارد.این بدین معنی است که عایق XPS عملکرد سه برابر بهتر از پلی اورتان دارد.

دوام و ماندگاری مقاومت حرارتی عایق xps و پلی اورتان

آدرس دفتر مرکزی
تهران ، خیابان شریعتی
میرداماد

 
ساعت کار
شنبه تا چهارشنبه 8:30 الی 16:30
پنجشنبه 9 الی 13